Kontantene er tilbake på Hommersåk

Da den lokale banken la ned minibanken sin i 2014 førte dette til stor frustrasjon blant de 8000 innbyggerne på tettstedet Hommersåk utenfor Sandnes, i følge Sandnesposten.

I mangel på minibank har etterspørselen etter kontantuttak økt betraktelig i matvarebutikkene i bydelen, skriver avisen 19. januar 2017.

- Hos oss gjennomføres 94 prosent av all handel med kortkjøp. Da sier det seg selv at vi ikke har veldig mye penger i kassen. Flere ganger har vi ikke kunnet gi ut kontanter til kunder som ønsker å ta ut, forteller kjøpmann Øyvind Pedersen ved Rema 1000 ved Bryggen Senter til avisen. Kjøpmann Pedersen tror definitivt minibank i bydelen gjør det enda mer attraktivt for riskabuen å handle i egen bydel.

Senteret har over lengre tid forsøkt å få en minibank tilbake. Men ingen banker har sett det som attraktivt nok å vende tilbake til bydelen, i følge Sandnesposten. Matbutikken er blant flere på senteret som har opplevd solid omsetningsøkning de siste årene.

Nokas ordnet saken
- Vi er glade for igjen å kunne tilby kontanter til innbyggerne og ikke minst til hyttefolket i området, sier Anisa Solvang, direktør i Nokas Cash Handling. Nokas har i en årrekke betjent minibanken for banken og sørget for at det har vært kontanter tilgjengelig i området. Dette ble det slutt på da banken besluttet å legge ned minibanken sin i 2014. Basert på transaksjonsvolum og statistikker har vi hele tiden ment at det burde være mulig å opprettholde en minibanktjeneste i lokalsamfunnet på Hommersåk. Dette fordi vi kan drifte minibankene adskillig billigere enn det bankene klarer selv. Sammen med gårdeieren har vi funnet frem til en god løsning som gjør at kontantene igjen er tilbake i fullt monn på Hommersåk, sier Anisa Solvang.

Bilde under:
Anisa Solvang, direktør i Nokas Cash Handling Norge er glad for at kontantene er tilbake på Hommersåk.